Pretecho 4D - HD Live Echografiepraktijk BabyImage

Pretecho (4D - HD Live)

Een pret-echo biedt jullie als aanstaande ouders de kans om je kindje al voor de geboorte te zien. Deze echo kan op eigen verzoek plaatsvinden en wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed. De techniek maakt gebruik van ongevaarlijke geluidsgolven, die door een apparaatje (de transducer) de buik in worden gezonden. Vervolgens zet de computer de teruggekaatste golven om in beelden, die direct te zien zijn op een beeldscherm. De duidelijkheid is afhankelijk van de zwangerschapsduur, het postuur van de moeder en de ligging van het kindje.

Voor en na foto's van de pretecho Echografiepraktijk BabayImage

 

6 weken echo

Op meerdere momenten tijdens je zwangerschap kun je kiezen voor (pret) 2D- 3D of 4D echografie. Vanaf 5 weken en 3 dagen is de eerste hartactie te zien.

12 weken echo

Vanaf 12 weken zie je al een compleet mensje. Je kindje is dan van kruin tot stuitje ongeveer 7cm lang (ter verduidelijking: dit is ongeveer zo lang als jouw vinger). Het is verrassend te zien dat je kindje dan vaak ook al volop in beweging is.

15 weken echo (geslachtsbepaling)

Vanaf 15 weken kun je al veel meer zien. Vanaf 15 weken is ook te zien zijn of je kindje een jongetje of meisje is. Je kunt dan bijvoorbeeld al zien of het kindje drinkt en er een plasje in de blaas zit.

Ben je minimaal 15 weken zwanger en je kindje "besluit" het geslacht tijdens de echo niet prijs te geven door bijv. een ongunstige ligging of omdat er continu iets voor ligt (bijv. navelstreng), dan bieden we je gratis een vervolgafspraak aan op een tijdstip dat maximaal één week later gelegen is.

18 weken echo

Bij 18 weken is je kindje is ongeveer 20cm lang (ter verduidelijking: dit is ietsje groter dan jouw hand). Het gezichtje begint zich in 2D wat duidelijker af te tekenen, vooral als het vanaf de zijkant in beeld gebracht kan worden (en profil).

23 weken echo

Tot ongeveer 23 weken is je kindje nog in zijn geheel in één beeldscherm te zien. Daarna "groeit je kindje uit beeld", waardoor dit niet meer mogelijk zal zijn. Er zijn al weer wat meer details zichtbaar, zeker als de echoscopist wat inzoomt.

25 tot 29 weken echo een schitterende momentopname

Vanaf 25 à 26 weken begint je kindje een onderhuids vetlaagje te krijgen, waardoor het gezichtje dus ook wat voller begint te worden ("bolle (re) wangetjes"). Je kindje is dan ongeveer 33cm lang. Vanaf deze leeftijd worden de beelden van je kindje, dus ook het gezichtje, steeds gedetailleerder. vooral in 4D HDlive weergave.

Vanaf 33 weken echo

Tot 33 à 34 weken kun je vaak ook nog mooie beelden van met name het gezichtje te zien krijgen. Pas als je kindje is ingedaald en het hoofdje dan meestal diep in je bekken is "verscholen", is het voor de echografiste vaak niet meer mogelijk om het gezichtje nog mooi in beeld te brengen. Natuurlijk bestaan er ook uitzonderingen op deze "regel". Mocht het niet meer mogelijk zijn om een 4D HDlive opname te maken dan zijn er geen kosten verbonden aan de echo.

Je bepaalt natuurlijk zelf hoe vaak je behoefte aan (visueel) contact met je kindje heeft. Dat kan gedurende het gehele ontwikkelingsproces zijn, of tijdens speciale momenten. Afhankelijk van de zwangerschapstermijn is je kindje geheel of gedeeltelijk te zien gedurende je zwangerschap het kindje te ontmoeten. Op de tarievenpagina vindt je alle mogelijke opties en prijzen.

Standaard ontvang je foto’s van de echo. De foto’s en filmpjes worden via een linkje gedeeld per sms of mail. Deze beelden zijn met iedereen te delen. Het is niet mogelijk om een privé video-opname tijdens de echografie te maken.

Je kunt de pret-echo producten niet combineren met de medische echo's. Wij hanteren hiervoor de landelijke richtlijnen.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ook direct online een afspraak maken.

Direct een online afspraak maken

Foto's