Kies voor 2D, 3D of 4D echografie bij Echografiepraktijk BabyImage

Kies voor 2D, 3D of 4D echografie

Bij BabyImage is het mogelijk een 2D, 3D en zelfs 4D echo te laten maken. De traditionele 2D afbeelding is in zwart-wit. Bij een 3D echo is kleur en diepte zichtbaar en kun je je kindje echt goed zien. Met 4D zie je je kindje bewegen, wat voor ontroerende beelden zorgt. De keus is aan jou! Lees alles over 4D en HDlive 4D op deze pagina.

4D en HDlive 4D echografie

Wat betreft echografie is 4D de nieuwste technologie. 4D is eigenlijk bewegend 3D beeld, het vertegenwoordigd het verschil tussen een stilstaand fotobeeld en een video. Door deze revolutionaire technologie wordt het 3D beeld van je baby continue bijgewerkt, zodat een live bewegende weergave van je baby getoond en vastgelegd kan worden. Deze zogenaamde HDlive 4D techniek geeft verbazingwekkend realistische beelden.

Voordelen 4D

Het gevolg van de nieuwe techniek is dat het niet noodzakelijk is dat de baby stil ligt, het is juist extra leuk dat de bewegingen van je baby in hoge kwaliteit vastgelegd kunnen worden. Daarnaast biedt de 4D techniek de echografiste de mogelijkheid om bewegingen van je kindje te analyseren. Zo kunnen er bijvoorbeeld betere conclusies met betrekking tot de ontwikkeling getrokken worden, op basis van de waargenomen bewegingspatronen.

Het maken van de echo

Net als bij de traditionele 2D echo, zijn er geen risico's bij het maken van 3D, 4D of HDlive 4D echo's. Bij het maken van zowel een 3D als een 4D echo wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven om een inwendig beeld van het lichaam te kunnen bekijken. Een probe, die op het lichaam geplaatst wordt, zendt geluidsgoven het lichaam in. De probe luistert vervolgens naar de weerkaatsing (echo) van de geluidsgolf en vertaalt het ontvangen signaal in een beeldweergave.

Er zijn veel factoren die de duur van het onderzoek bepalen, inclusief de positie van de baby in de baarmoeder. Een gemiddeld onderzoek duurt ongeveer 30 minuten.

In alle rust je kindje bekijken, het kan bij BabyImage. Maak nu een online afspraak!

Maak hier een online afspraak!